Collect

De vraag naar grondstoffen neemt wereldwijd toe. Daarom is het van belang om zuiniger en slimmer met grondstoffen om te gaan. Door doelstellingen vanuit de rijksoverheid (circulaire economie) en wet- en regelgeving op het gebied van onder andere wegwerpplastic (verbod op single use plastic) wordt duurzaam grondstoffenmanagement voor event- en festivalorganisaties steeds belangrijker.

Een van de belangrijkste stappen op het gebied van grondstoffen management is het reduceren van afval en creëren van grondstoffen.

Dit doen wij onder andere door:

  • Definiëren van de verschillende soorten grondstoffen per stroom;
  • Kwantificeren van de soorten grondstoffen;
  • Opzetten van grondstofgebieden en maken van een actieplan per grondstofgebied;
  • Bepalen van benodigde inzet van materialen en medewerkers op basis van bovenstaande gegevens;

Als grondstoffeninzamelaar zijn wij verantwoordelijk voor de grondstoffen die vrijkomen tijdens de op – en afbouw periode en tijdens het festival of evenement zelf. Wij bewaken de grondstoffen en beschouwen deze als waardevolle producten. Wij zorgen ervoor dat deze grondstoffen op een zo hoogwaardig mogelijke manier verwerkt worden. Hierbij maken wij altijd een keuze die voor de organisatie op dat moment het beste en hoogst haalbare is. Wij werken samen met partners die wij vertrouwen en net zo transparant zijn als wij. Achteraf leveren wij te allen tijde bewijsvoering m.b.t. de juiste behandeling en verwerking van de afgevoerde grondstoffen.

Wij zamelen standaard de volgende grondstoffen gescheiden in (indien aanwezig): Papier/Karton, Glas, Blik, (r)PET bekers, Hout. Optionele grondstoffen zijn onder andere gft, folie, en PMD.

De afgelopen jaren hebben wij veel ervaring opgedaan met beker inzamelsystemen die bijdragen aan de wet- en regelgeving op het gebied van single use plastic. Wij weten hierdoor als geen ander hoe belangrijk het is om deze grondstof waardevol te behandelen en de bijbehorende dienstverlening nauwkeurig en met aandacht uit te voeren.

Voor het inzamelen van grondstoffen op locatie gebruiken wij passende inzamelmiddelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 240 liter en 1100 liter rolcontainers, houten inzamelmiddelen, foliezakhouders. Onze inzamelmiddelen kunnen worden voorzien van eenduidige en juiste signing.

Meet our clients

Meet the team

Dave

Pisters

Cliff

Wiertz

Leonie

Boon

Roel

van Hoven

Mathijs

Huntjens

Jesper

Verhoeven

Stan

Keulen